P1210136

JOURNEES DES PLANTES 11-12 SEPTEMBRE 2010

Dans le jardin extraordinaire de Maurice Vergote

Clickez Içi

Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

 

ONTWERP

 

AANLEG

 

ONDERHOUD

 

TUINARCHITECTEN

 

TUINAANNEMERS

 

PLANTEN

 

AFSLUITINGEN

 

TERRAS & OPRIT

 

VERLICHTING

 

TUINMACHINES

 

TUINCONSTRUCTIES

 

VIJVERS

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

TUINAANLEG

Hoe bekom ik een mooie tuin ?

imagesaspx

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van de woning, een expressie van onze persoonlijkheid. Met zijn allen gaan we meer buitenleven en ons eigen plaatsje om te genieten creëeren, een plaats om tot rust te komen en een stuk vakantiegevoel te beleven.

Vaak zoeken we een mooi harmonieus geheel dat bovendien niet te veel van onze vrije tijd opeist. Voor anderen is tuinieren een botanische passie, een levensdoel, een nooit eindigende creatie van een eigen stukje natuur.

Een mooie tuin is in eerste instantie een tuin die voor zijn eigenaar mooi dient te zijn, in harmonie met zijn persoonlijkheid en levensstijl. Hoe beginnen we er aan ? Bij de meeste tuinen starten we met het ontwerp, dan volgt vaak een gefaseerde aanleg en tot slot is er last but not least het regelmatig onderhoud van uw droomtuin.

Foto20100114085609

Tuinontwerp - tuinarchitectuur - diverse tuinstijlen.

Een tuinontwerp is een beetje zoals het ontwerpen van een woning, eerst goednadenken, bepaalde keuzes maken, de structuurelementen bepalen en dan de inrichting. Een tuin is immers niet enkel om naar te kijken, hij is meestal ook functioneel . Moet er ruimte zijn om te voetballen met de kinderen, een genietershoekje voor de warme zomeravonden of ruimte voor een ecologische nutstuin ?

Tuinen zijn een cultuurhistorisch fenomeen, ze vertolken een bepaalde tijdsgeest en net als bij de woninginrichting bestaan ook hier zeer uiteenlopende stijlen.

Diverse tuinstijlen

De moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen en veel groen, een bonte verzameling aan kleuren en bloemen zal u hier niet vinden. Meestal vrij onderhoudsvriendelijk met grote vlakken, veel verhardingen.

De romantische tuin daarentegen bestaat meestal uit kleurrijke borders met vaste planten, pergola's, rozenbogen,verborgen hoekjes, ronde vormen. De romantische tuin is arbeidsintensief, grasmaaien, bemesten, onkruid wieden en snoeien zijn vaak aan de orde, verhardingen bestaan meestal uit grind. Een aanrader voor diegenen voor wie tuinieren een echte hobby is.

De klassieke tuin heeft strakke vormen en lijnen, maakt gebruik van beelden, parterres en is meestal omsloten door een beuken of taxushaag. Een prieeltje en gemetselde vijver of fontein mogen ook niet ontbreken.

P1200408
P1210136a
Home   Aménagement Foto20100114085609