cookandherbheading

volgende pagina >

©2010Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.com  

logocookandherb

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Vijfhoeklaan7 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)

Te Sint Job enkel op afspraak 0478/502404 en 0486/939123

Hieronder alvast enkele overheerlijke gerechten

SOEPEN

Basis vegetarische bouillon:
Deel één van de groenten goed wassen en de wortels niet schillen, de smaakmakers fijnsnijden, even aanstoven in een beetje olijf of maïsolie, vervolgens met 1 liter water aan de kook brengen en een half uurtje alles laten sudderen net onder het kookpunt,, vervolgens de kruiden van deel 2, een 5 minuten laten meekoken. De vegetarische bouillon laten afkoelen met de ingrediënten en na een uurtje uitzeven, kan in porties ingevroren worden.

Deel 1:2 dikke wortelpeterselie met groen 1 gobo of kliswortel, of 3 haverwortels of 2 hamwortels of 3 schorseneren 1 teentje look 25 gr wilde paddenstoelen of shi take 1 eetlepel verse oregano 2 sjalotten of één oerpreitje of snijdsel van doorlevende ui.

Deel 2:Laatste 5 minuten toevoegen. 2 tot 3 snuiven zeezout op het einde naar smaak:of geen zout, dit zijn ideale kruiden voor zoutloos dieet. 2 maggi of lavas stengels met blad 3 eetlepels verse tijm. Kruidige pompoensoep

De pompoensoep van de chef:

½ kg pompoenvlees, 1 grote ui, een klein teentje look, 1 grote wortel, 1 liter gevogelte, vegetarische of wildbouillon, een rode of gele paprika, een kleine of halve zoete aardappel.

Maïsolie of een beetje olijfolie verwarmen met een theelepel karwij en venkelzaad, vervolgens de groenten die in blokjes gesneden zijn aan fruiten, bouillon toevoegen en aan de kook brengen.

Een eetlepel zoete paprikapoeder, een theelepel kurkuma toevoegen tijdens het kookproces.

De soep pureren en afkruiden met vers gemalen zwarte peper, vers geraspte nootmuskaat en zeezout. Voor de liefhebbers voor het opdienen afwerken met vers gesnipperde koriander of bladpeterselie of indianenbieslook of kervel. Eventueel extra water meekoken voor te verdunnen.

Garnituur voor pompoensoep.

Garnituur mengsels van geroosterde pompoenpitten, amandelschilfers en of pijnboompitten.

Limoenroom of saffraanroom. Vette room ( 20cl) opkloppen en op het einde beetje limoensap toevoegen met geraspte limoenschil en goed doorroeren. De saffraan een nacht in de room ( 20cl) laten weken en opkloppen, vervolgens de room op het laatste net voor opdienen in het midden van de soepborden voegen.Dikke sneden geroosterd grof of notenbrood rijkelijk besmeerd met kruidenboter van de chef.Mix van wilde paddenstoelen kort en heet gebakken met beetje gemalen zwarte peper, paar takjes verse rozemarijn en dezelfde hoeveelheid gerookte spekblokjes, of in de oven gedroogde serrano of gandaham. Of wat dacht van wat gekookte kastanjes of geroosterde aardperen. Een culinaire soep met vele mogelijkheden, laat je fantasie spreken. Succes.