Thema’s kooklessen en workshops. Hieronder de veel gevraagde thema’s.U kan ook specifieke thema’s kiezen uit het pakket van basis 1 tot 3 of gerechten op maat en smaak.(zie onder ) Mexicaanse keuken: basis: salsa’s, wraps, chilies Mexicaanse keuken: gastronomische: speciale gerechten met meer noten, rozen, zeldzame( niet pikante) kruiden, mol»’s.. Griekse en Kretenzische mezze. Italiaanse keuken en pasta’s. Tapas met kruiden en groenten van Barcelona tot Kreta. - Van 1 tot 3 lessen mogelijk. Indiase vegetarische gerechten: aan te raden 3 lessen. Kruiden en groenten op de barbecue. Salades en dressings. Eenpansgerechten, soepen, quiche’s, eenpansgerechten: kruidige en gezonden gerechten zonder tijd: 1 tot 3 lessen Wokgerechten Likeur, van bitter tot zoet.minimaal 2 lessen. Mediterane keuken; aan te raden 3 lessen. Kruiden uit de Japanse keuken en sushi: minimum 2 lessen. Koken met Historische groenten of vergeten groenten: verschillende mogelijkheden. Een kruidige brunch. Min duur 4 uur. Afternoontea cook and herb. Min duur 4 uur. Chocolade en kruiden Afrodisiaca in de keuken, kruidig kooklust voor de passie.: 2 lessen, voorjaar en najaar. Feestelijke hapjes en tapas. Van 1 tot 3 lessen. Koken met wild en kruiden; min. 2 lessen; Koken met vis, schaaldieren, kruiden en zeegroenten; 2 lessen. Kruiden en bloemen in cocktails, cava en wijnen. Dit aanbod is oneindig; gezond en lekker in geen tijd, groenten en kruiden voor een nieuw leven, kruiden en asperges, enz |
||
Prijzen Workshops - Cook and Herb voorbeelden : Workshop – kookles: outdoor: Kreta barbecue/ voorbeeld: voor 6 personen: incl. Ingrediënten en BTW. Voorbeeld 1 : KRITI AGAPIMO Mezze: in kruiden gemarineerde Kalamaki olijven, Tsatsiki uit de bergen, gegrilde courgettes, gevulde courgettebloem met rode melde kaas, artsjok met dille en citroen, artisjokkaviaar, wilde Griekse sla, feta uit de oven, souvlaki met Griekse pasta, gemarineerde wilde groenten, gegrilde sardines en souvlaki( gegrild varkenslapje). Griekse bergthee en Kretenzerthee, zoete versnaperingen. Duur 4 uur: prijs per persoon. 38 euro op basis van 6 personen. Enkel mezze: duur 3 uur: 28 euro per persoon. Voorbeeld 2 : idem voor 12 personen te Pulhof wijnegem: Duur 4 uur: prijs per persoon. 30 euro Enkel mezze: duur 3 uur:18 euro per persoon. Steeds ter uwe beschikking voor verdere informatie, menu’s of een passende offerte. Vraag ook naar samenwerkingscondities. Wim Maes, Cook and Herb – Kruidenwereld, tel 0478 502 404. - info@kruidenwereld.be Bovenstaande tarieven zijn indicatief en niet bindend, andere thema’ s of formules kunnen aangevraagd worden, wij maken steeds een passende offerte voor elke aanvraag. Voorschotten worden gevraagd na bevestiging van inschrijvingen, betalingen zijn steeds contant. |
||||
©2010Wim Maes | www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.com
- Koken met de juiste kruiden, groenten en specerijen:3 delen van 5 lessen.
Meer dan 20 jaar ervaring en honderden planten passeren de revue in verschillende creaties uit heel de wereld. Uniek aan het volledig pakket !
Basis 1 : 5 lessen - Westers, zuiders en klassiek kruiden: de basis smaken van zout, zoet, zuur, bitter, wrang, mineraalrijk, knapperig, vlezig, pittig, aromatisch, pikant...En voornamelijk Europese gerechten.
Les 1: ui en looksoorten, peterselie en mineraalrijke kruiden; Japanse look, -ui, ,knoflook, bieslook, Chinese- en Indianen bieslook, ,oerprei,boomui, daslook... Peterselie, Japanse peterselie, Italiaanse peterselie, lavas, zwartmoeskervel, engelwortel, netels, krulselder, brave hendrik...
Les 2. Kruiden rijk aan anijs en zure kruiden: dragon, dille, wilde venkel, kevel, Roomse kervel, anijsverbena, Mexicaanse dragon, anijsbasilicum. Zurkel en spinaziesoorten. Van bearnaise tot paling in het groen.
Les 3. Kruiden uit de mediterrane gebieden: bonenkruid, tijm, rozemarijn, hysop, oregano, majoraan, laurier, mirte.. van de Provence tot Kreta
Les 4: Kruiden uit de Italiaanse keuken en kruiden met pasta’s, basilicum, oregano, salie...
Les 5. Kruiden rijk aan mosterdglycoside en muntfamilie: waterkers, tuinkers, barbarakruid, ruccola, radijs, peperblad, oost Indische kers. Kruiden toegepast in salades. 20 tal muntsoorten in dekijker !
- Basis 2 : 5 lessen: Zuiderse kruiden van Mexico tot Zuid Amerika, Oosterse kruiden van India tot Japan.
Les1. Van zaad tot curry, de Indiase keuken; de bakermat van specerijen, te veel om op te noemen, maar ook gember, korianderblad kardemon blad, kerrieblad, mango’s en veel meer, een inleiding in de specerijenmengsels en het maken van curiepoeder, chutneys, curiesauzen en curies (stoverijen van groenten, kruiden en specerijen en andere ingrediënten).
Les 2. De oosterse archipel: kruiden gekende en zeldzame uit o.a. Thailand, Vietnam, Indonesië: Lemongrass, Kafirlimoen of makrut, Thaise basilicum, chili en munt. Vietnamese koriander, watervenkel, Gindse magiboom, pandan... Wokgerechten, soepen en typische curies.
Les 3. Wild en puur, yin en yang; Japanse kruiden in de keuken en met sushi. Shiso, mitsuba, eeuwig leven kruid, waterpeper, Japanse munt, Rakyo, wasabi, Japanse gember, bergaardappel...
Les 4. Mexicaanse keuken en de geheimen uit Oxaca. Bijzonder summum van aromatische zeldzame en vaak totaal ongekende kruiden, salsa’s, tortilla’s, enchillada’s, molé... Kruiden als Oreganoverbena, quili, distelkoriander, chilipepers, cacao, Mexicaanse dragon, ananassalie, Mexicaanse rozenoregano, Hoja Santa, Lippia dulcis.. pikant maar ook niet pikant maar bijzonder fris en aromatisch.
Les 5. Van de Caraiben tot Argentinië: Tal van geurige salie, citroenverbena, munt, anijs, eucalyptusverbena, Andesknollen, Jamaicaanse peperbes, ackee. Exotisch, fris, kruidig tot pikant en bijzondere groenten.
Basis 3: 5 lessen : Bijzondere vervolmakingslessen
Les 1. Eetbare bloemen, nectar der goden; kruidige bloemen, oregano, salie,, rozemarijn, bieslook, aromatische, guavesalie, rozen, mirte,jasmijn, agastache.. pittige bloemen, looksoorten, Oost Indische kers, ruccola, groentenbloemen; daglelie’s, yuca,courgettebloemen..
Les 2; Kruiden en kustgroenten: zeelavas, zee artisjok, oesterblad, lamsoor, zeekraal, zeevenkel, zeebieten en –kool, duindoorn..
Les 3: Specerijen en mengesels uit de Arabische keuken, summak, koriander, komijn,zatar, toepassingen voor couscous,, taboulet, tagines..
Les 4: Thee, infusie en gebak: het maken van kruidig gebak, zoete versnaperingen, theemengsels, vers en gedroogd.
Les 5: kruidenmengsels, ,specerijen, kruidenazijn en olie, kruiden en bloemenboters en siropen.
Cook and Herb Kruidenwereld
Wim Maes
Vijfhoeklaan7 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)
Te Sint Job enkel op afspraak 0478/502404 en 0486/939123
Voor groothandel, gelieve ons te contacteren - Afhalingen van 1 maart tot 31 oktober, behalve maandag.Van 11 tot 18 u bij de De Wintertuin, Leuvensesteenweg 81 te Hever
Fax. 03 297 38 46 - info@kruidenwereld.be info@cookandherb.com