P1210136

JOURNEES DES PLANTES 11-12 SEPTEMBRE 2010

Dans le jardin extraordinaire de Maurice Vergote

Clickez Içi

Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

Regen of zon ? Kijk even snel op Buienradar.be

 

Jardins et Parc Historiques

 

Jardins botaniques

 

Jardins romantiques

 

Roseraies

 

Jardins aquatiques

 

Les Jardins Vivaces

 

Jardins exotiques

 

Jardins écologiques

 

 

Les jardins exemplaires des pépinières

 

Homepage

Plantenkwekerijen met "showtuin" of " voorbeeldtuin " .

Plantenkwekers zijn gepassioneerd door planten, ze wensen niet alleen hun botanische juweeltjes aan de man of vrouw te brengen, maar tevens hun passie en liefde voor planten met gelijkgestemden te delen. In hun ' voorbeeldtuinen' zie je de planten in vol ornaat, in volle wasdom, in allerlei leuke en originele combinaties met andere planten. Je ziet de borders mee evolueren met de seizoenen, wat veel boeiender is dan de moment opname van een foto-etiket .

imagesaspx
Foto20100418065220

Kwekerij Epimedium te Oostkamp

Foto20100418065232

Te Oostkamp (nabij Steenbrugge) ligt een kleine gespecialiseerde kwekerij met een uitgelezen keuze aan vaste planten, kruidachtigen, grassen, bolgewassen en niet alledaagse struiken. Dit is het werkterrein van Danielle Monbalieu, hier verzorgt en kweekt ze haar bijzondere collectie Epimediums en tal van andere zeldzame planten,planten die ze zelf mooi vindt en niet alleen lang bloeien , maar tevens voldoende winterhard zijn en weinig of geen steun behoeven- meer info : www.epimedium.be

Kwekerij Greenhouse Nurseries te St-Andries Brugge

Foto20100418065921

Dit is een prachtige kwekerije van vaste planten, struiken en bomen. U kunt er rustig rondwandelen in de schitterend aangelegde kwekerij met bijhorende toontuinen... Tussen de loofgangen en hagen van haagbeuk bloeien talrijke Engelse en botanische rozen, verweven tussen vaste planten in allerlei tinten blauw, wit en roze.

Meer info:www.greenhouse.be

Foto20100418070447
Foto20100418070223

Kwekerij Jan Sterken te Blankenberge (Scharebrugstraat 132)

vogelsengunnera

Na 36 jaren gedreven werk en groene passie ligt de kwekerij er betoverend bij, een groene oase, een mini tuin van Eden op amper 900m van het Noordzeestrand.

Gedreven en gepassioneerd door zijn beroep streeft Jan vooral naar kwaliteit. Ruime plantafstanden, biologische insectenbestrijding en organische meststoffen leveren bijzonder sterke en gezonde planten. Bovendien worden alle planten met veel respect voor de natuur traag opgekweekt en krijgt iedere klant bij aankoop deskundig advies.

Vele moederplanten zijn op de kwekerij in volle glorie en charme te bewonderen in de toontuinen. - Opendeurdagen op 26 en 27 juni ( 10 u - 18u en op 3 en 4 juli 2010 - tevens deelnemer op de Siertoer .

Voor meer info : www.sterken.be

Voor meer foto's - kwekerij en tuin - klik hier

Buxuskwekerij De Roode hoeve - Hoevenen Kapellen

Deroodehoeve

De 20 jaar oude buxuskwekerij van 7 ha herbergt een enorm tal van maten en soorten Buxus. Tijdens een rondwandeling in deze groene oase van rust kan tussen de grote Buxusplanten en wuivende siergrassen geslenterd worden. De strakke Walfilii-plantenbakken en vuurschalen hebben een eigen plek op de kwekerij en bevinden zich in een aparte showtuin.

Adres

De Roode Hoeve-ImmoGroen * Parijse weg 36 * 2950 Kapellen

A12 Antwerpen- Bergen-op-zoom * Afrit Hoevenen-Kapellen

Bezoekinformatie

Open tuindagen het weekend van 26 en 27 juni (10-18u)

De rest van het jaar bezoek na afspraak op 0475 28 00 82

Contactgegevens

Tel 0475 28 00 82

info@immogroen.be - www.immogroen.be

info@walfilii.com - www.walfilii.com

Deroodehoeve11
Deroodehoeve5
rotsplantenGVV

Vaste plantenkwekerij Guy Vervoort - Kapellen

parterresklimrozen

Vaste plantenkwerij Guy Vervoort – Hoogboomsteenweg 201,2950 Kapellen

Een beetje verscholen langs de hoogboomsteenweg bevindt zicht de prachtige plantenkwekerij van Guy Vervoort en zijn echtgenote. Doorheen de vele jaren is de kwekerij met een enorme waardevolle soortenrijkdom uitgebreid. De kwekerij is vooral bekend omwille van zijn fantastische collecties pioenen en Oosterse papavers. Diverse borders met pioenen en papavers etaleren dit meesterschap in overvloed. In samenwerking met Ivo Pauwels schreef Guy het boek ‘ Pioenen in volle glorie’.

Op de kwekerij ook tal van voorbeeldtuinen, parterres, rozenpergola, kruidentuintje, kortom een kwekerij vol charme en uitstraling.

Specialiteiten : Delphinium ( riddersporen), Irissen, Daglelies , oosterse papavers, primula’s, salvia’s, dahlia’s en meer dan 300 soorten pioenen !

Contact : guy.vervoortvasteplanten@telenet.be - tel. 03/ 664 44 01

Meer foto's en info : klik hier

kruidentuintjeruitvorm
voortuinkwekerij
diverseproeffotos051

Kwekerij In goede aarde - Kapitalendam 7 - 4522 PT Biervliet -Zeeland.

Kleinschalige, charmante en onberispelijke kwekerij met kwaliteitsplanten. Streekeigen windsingels,snaarstrakke ligusterhagen, klinkerpaadjes met het weidse Zeeuwse landschap als achtergrond.


 Overzichtelijk sortiment van betere borderplanten en grassen, van enig bekend tot zeer zeldzaam. Sortiment met name geschikt voor het ontwerpen van boeiende, langbloeiende en vooral onderhoudsvriendelijke borders.

Grote, vrij toegankelijke prive tuin met een keur aan borders. Vaste planten en grassen uit de kwekerij worden hier verweven tot inspirerende combinaties.

Rondleidingen voor tuingezelschappen en andere groepen. Prieel in de kwekerij met de mogelijkheid voor koffie en versnapering.

Catalogus: verkrijgbaar per post of op de kwekerij


E-mail: info@kwekerij-ingoedeaarde.nl

Website: www.kwekerij-ingoedeaarde.nl
 

Contactpersoon: Frans Geijsels

 

Deelnemer : Plantendagen in de Tuin van Maurice Vergote te Oostkamp- 11 en 12 september 2010

diverseproeffotos048
P1020537
Home   Aménagement