cookandherbheading

< vorige pagina

Foto20100110170241

©2010Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.com  

logocookandherb

Aardpeersoep met appelsienbloesem.

1kg aardpeer ( witte), 2 appelsienen, appelsienbloesem, wit van ÈÈn prei, 3 dl keffir, basis 1 l groentebouillon of kippenbouillon. 50 gr amandelschilfers, een eetlepel zeste van sinaasappel. Een eetlepel vers bonenkruid, oregano en komijn, beetje olijfolie. Stoof de prei en gesneden aardperen even aan in de olijfolie met de verse kruiden, Voeg appelsiensap van 2 appelsienen toe en eventueel nog water, kook 15 minuten en pureer en voeg eventueel nog wat vers appelsiensap toe, maak smeuÔg met wat kefir en aromatiseer met een eetlepel appelsienbloesemwater, garneer af met verse munt, geroosterde amandelschilfers en crouton in arganolie gedrenkt.

 

Salsa van pepino of meloenpeer.

 

Versnijd één rijpe pepino, een onrijpe mag geschild worden. Snijd in blokjes met één pijpajuin, een beetje limoensap, een klein Boliviaanse paars pepertje naar behoeven, kruiden met peper en zout en voeg een paar blaadjes verse koriander of Mexicaanse dragon toe.

Mengen en verrukkelijk met gegrilde vis of als tapa met nacho chips.

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Vijfhoeklaan7 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)

Te Sint Job enkel op afspraak 0478/502404 en 0486/939123