cookandherbheading

volgende pagina >

< vorige pagina

Foto20100110170241

©2010Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.com  

logocookandherb

Appelwortel – Yacon- Boliviaanse appelwortel.

Appelwortel smaakt rauw als appel, gekookt ( vastkokend) als kastanje en volledig gedroogd naar banaan. Kan vers gebruikt worden als appels in vele bereidingen, besprenkel met een beetje limoensap of citroen tegen verkleuring. Is steeds vastkokend en is dus niet geschikt om te pureren.

Voor kooklessen en workshops, mail ons: info@kruidenwereld.be

 

Inca Stoofpot van appelwortel, Yacon.

200 gram appelwortel in stukken gesneden, besprenkel met limoen en zeezout, versnijd ÈÈn rode paprika, 2 stengels pijpajuin, een klein teentje look versneden,een dikke wortel, 2 tomaten in blokjes, beetje peper, één chilipepertje naar behoeven, snuifje komijn, snuifje cacaopoeder, 2 takjes bonenkruid, een eetlepel verse oregano, bij voorkeur Mexicaanse ,Stoof in ovenvaste schaal met wat olijfolie 15 min op een vuur of 25 min in de oven op 200°. Werk voor het opdienen af met verse Boliviaanse koriander ( of een beetje andere), gesnipperde pijpajuin, en naar voor keur met warme wraps, gekookte Quinoa, tortillachips, u kan ook lekkere bonen in het gerecht toevoegen. Voel de roots van de Andes en de Inca’ s.

 

Appelwortelchips met infuus van citroenverbena.

Maak een thee van citroenverbena, of citroengras, schrob de appelwortels schoon, snij in dunne plakjes, leg in een schaal en overgiet met de thee. Laat afkoelen en week 24 uur in de koelkast. Haal de plakjes er uit, dop droog, bestrooi met zeezout en laat 2 u drogen in de oven op 120°

 

Aardpeersalade ( topinamboer) met pompoen en appel.

Rasp 10 aardperen en besprenkel met citroensap, schil één sweet dumplingpompoen en een appel en snij in fijne julienne of lucifers. Meng alles met een beetje verse blaadjes bonenkruid, barontijm en munt, sap van een halve limoen, 2 eetlepels olijfolie en één eetlepel ciderazijn, kruiden met peper en zeezout. Plaats in een kom en plaats er een gewicht op zodanig het mengsel onder eigen vocht is. Laat 2 uren op kamertemperatuur marineren( licht fermenteren), koelen in de koelkast en opdienen op een bedje rucolla.

Aardpeersla algemeen, rasp de aardperen besprenkel met citroen, olijfolie, verse kruiden een eetlepel mayonaise en peper en zout, zolas de bereiding van knolseldersla..

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Vijfhoeklaan7 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)

Te Sint Job enkel op afspraak 0478/502404 en 0486/939123