©2010Wim Maes | www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.com
recepten pagina 6
Carpacio van appel, peer met gerookte paling en 5 kruidenpesto.
Voor de kruidenmix: maal in de mixer met één eetlepel van elk, witte wijn, olijfolie, ciderazijn, afkruiden met peper.
Een eetlepel van elk; citroenmelisse, kervel, gembermunt, peterselie, pimpernel.
Snij een halve peer en en zure appel met de dunschiller en dresseer op een bord, besprenkel met citroensap en dresseer met de kruidenmix,werk af met 50 gram gerookte paling in fijne reepjes en enkele blaadjes kruiden en waterkers
Anti stress appel.
Stress op het werk, in de file, op het werk, stoppen met roken, slecht humeur. Last van die kwalen ? Verschaf u voldoende appels bij de hand...
en in geval van stress en woede: verslind de appel ,met schil, steel , klokhuis en al, of relax adem diep in en bewonder met al uw zintuigen de wonderen der natuur, de kleur van de appel,zijn ronde vorm, zijn glans of glimlach ... de geur en en eet hem hapje per hapje zééér langzaam op en geniet van het moment als of het de lekkerste appel was die je ooit gegeten hebt. Carpe diem, pluk een appel. Een appel per dag houdt de dokter veraf.
Slaatje van Belgisch lof, jonagold, gandaham en scampi( of langoustine)
Voor 2 romantische personen
Voor de dressing; een eetlepel ciderazijn, mayonaise, olijfolie, witte wijn, afkruiden met peper en zout. Snij fijn en voeg toe een eetlepel van elk, kervel of wilde venkel, bieslook, basilicum en peterselie. Mix vloeiend in de foodprocessor.
Snij één appel, één stronk witloof( zonder hart), een beetje radicchio( of roodlof) in fijne julienne. besprenkel met citroensap en maak aan met één derde van de dressing, dresseer in een ronde ring of vorm.
Bak 8 kleine gamba's, scampis of langoustines ( zonder pel en darmkanaal), met nog een stukje staart gaar in de pan afgekruid met zwarte peper uit de molen, en bak op het einde tevens een 8 tal vlaggetjes gandaham (in de zelfde pan met de scampi's er nog in), verwijder de vormring en dresseer de gebakken scampi's bovenop de salade en werk af met de krokant gebakken gandahamvlagetjes.
U kan de grote garnalen ook omwentelen met de ham, of rauwe ham rond ( aan de binnenkant van de vormring.
Garneer het bord met enkele groene druppels van de dressing en enkele blaadjes kervel, raddichiosnippers en bronzen venkel.
Welkom in het paradijs van appels, Belgische groenten, en verse kruiden van Cook and Herb !
Cook and Herb Kruidenwereld
Wim Maes
Vijfhoeklaan7 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)
Te Sint Job enkel op afspraak 0478/502404 en 0486/939123